Karagümrük'lü..


Güzel bir bahar günü, İETT şoförü her zamanki gibi rutin mesleğini icra etmek için, garaja gider, otobüsünü çalıştırır ve yola çıkar. Sorunsuz bir şekilde bir duraktan diğerine ilerler, yolcularını alır, indirir. Derken; durağın birinde iri yarı, güçlü kuvvetli ve oldukça tehlikeli görünüşe sahip bir adam otobüse biner. Şoföre sert bir bakış fırlatır:
- Karagümrük’lü bilet atmaz.! diyerek arkadaki bir koltuğa geçer ve oturur.
Ertesi gün, ondan sonraki gün ve her gün aynı şey yinelenir. Karagümrük’lü, aynı sözlerle ve aynı sert bakışlarla bilet atmadan koltuğa geçip oturur.
Bu durum otobüs şoföründe kompleks yaratır, hat değiştirme dilekçesi de kabul edilmeyince, son çare olarak bir jimnastik kursuna yazılır. Her akşam devam ettiği kursta; judo, karate, aikido ve benzeri tüm dövüş teknikleri konusunda yüksek lisans yapar.
Yazın sonlarına doğru artık kendinden emin, iyi bir dövüşçüdür.Kursları bitirdiğinin ertesi günü tekrar otobüsüyle yola çıkar. Uzaktan, Karagümrük’lünün durakta beklediğini görür. Tüm soğukkanlılığını koruyarak otobüsün kapısını açar. Karagümrüklü otobüse biner, şoföre yine sert bir bakış fırlatır:
- Karagümrüklü bilet atmaz! deyip ilerlerken, şoför koluna yapışır:
- Neden atmıyormuşsuuun ha?
Şoföre şaşkınlıkla bakan adam:
- Karagümrüklü’nün mavi kartı var!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder