Picama!!


Temelle Fadime farklı köylerde doğmuş, sonrada birbirlerini çok beğenmişler, araya büyüklerinde girmesiyle nişanlanmışlardır. Nişanlanmışlar ama öyle birbirlerini sık sık göremiyorlar. Fadime’nin babası, Temelin evlerine sık sık gelmesine kıllanıyor. Nede olsa kız tarafı, bir sakatlık olmasından korkuluyor.. Baba; Temelin bir bahane bulup geldiği ziyaretlerinde, karısını her seferin de kenara çeker:
- Aman hanum gençlere göz kulak ol! Onlarıi sakun yalınuz paslaruna bırakmayasun! Köy yerunde elaleme rezil oluruz da!! diyerek gaz veriyormuş, dikkatli olması için ..
Temelin rutin ziyaretlerinden birinde dışarıda öyle bir yağmur yağar ki, Fadime Temelin köye bu şartlarda gitmesine gönlü razı olmaz.. Konuyu annesine, annesi de babasına açar..Baba biraz düşünür , asık suratıyla müstakbel damadını kenara çeker:
- Ula uşağım pu akşam bizde kalacaysun!! Pi yaramazluk istemeyrum da!.
Bunu duyan Temel ok gibi dışarı atar kendini.. Peşinden herkes telaşlanır.

Anası;
- Ula pey! ne dedun da uşağa evden gaçar cibu cittu!!..
- Ne diyeceydum da!.Size deduğumi dedum. Pi yaramazluk istemeyrum dedum idi..
Aradan iki saat geçer artık yatmaya hazırlanan kız evinin kapısı gümbürtüyle yerinden oynar. Deli gibi çalınan kapıyı açarlar. Gelen Temeldir, elinde bir torba, üstü başı perişan, ıslak bir haldedir. Baba Temele bağırır:
- Ula uşağum bu ne hal? Habersuz nereye cittun ?
Temel, elindeki torbayı göstererek:
- Picamalarimu almağa eve cittum da!!

Bu fıkra: Rize’den İstanbul’a 8 yıl önce gelmiş, halen komşusu olan bir çiftin yaşanmış, gerçekten olmuş, bir anısıdır.Buradan da bize gönderip paylaştığı için Hüseyin MEÇO’ ya çok teşekkürler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder